Zwaardere straf voor hypotheekadviseur
hypotheekadviseur LEEUWARDEN/RODEN - In hoger beroep is hypotheekadviseur Cor V. (46) uit Roden vandaag veroordeeld tot 21 maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man is nu ook door het gerechtshof in Leeuwarden schuldig bevonden aan meerdere gevallen van oplichting. Het hof bepaalde dat V. zijn criminele winst, een bedrag van ruim 156.000 euro, moet afdragen aan de Staat.


In juni werd V. door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 15 maanden celstraf (zonder voorwaardelijk deel) en het betalen van ruim 136.000 euro. De rechtbank trok bepaalde kosten af die het hof niet honoreerde. De tijd die V. in voorarrest doorbracht, worden van zijn celstraf afgetrokken.


De vorderingen van de slachtoffers werden ook in hoger beroep niet ontvankelijk verklaard: te ingewikkeld voor behandeling in een strafzaak. De betrokkenen kunnen hun schadeclaims nog aan de burgerrechter voorleggen.


Een voorwaardelijke straf, die V. nog boven het hoofd hing omdat hij in zijn proeftijd in de fout ging, werd door het hof omgezet in 180 uur werkstraf.

Bron: Dagblad van het Noorden 5 februari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief