Zalm betaalt mee aan verliespolis
verliespolis DEN HAAG - De stichting Verliespolis die opkomt voor gedupeerde verzekeringspolishouders, krijgt steun van minister Zalm (Financin). Zalm is bereid d onderzoeker van Verliespolis, oud-hoogleraar verzekeringseconomie Alfred Oosenbrug, geld te geven. Daarmee kan de hoogleraar extra mensen aannemen voor zijn onderzoek naar woekerpolissen. Dat zei Zalm gisteren tijdens het overleg met de commissie financin van de Tweede Kamer.


Oosenbrug bekijkt momenteel welke polissen voor problemen zorgen en de mogelijkheden om de consument te compenseren voor het verlies. Die informatie moet vr de zomer worden overhandigd aan de bemiddelaars Jan Wolter Wabeke (Ombudsman Verzekeringen) en Edgar du Perron (klachteninstituut Financile Dienstverleners). Wabeke en Du Perron zoeken op verzoek van Zalm naar een oplossing voor het zogenaamde Woekerpolis- schandaal, waarbij beleggers klagen over minimale rendementen, slechte voorlichting en verborgen kosten.


Zalms beslissing is opmerkelijk en lijkt een handreiking te zijn naar de Kamerleden van PvdA, CDA, SP, Groenlinks en VVD die gisteren bij de demissionaire minister aandrongen op de benoeming van een onafhankelijke onderzoekscommissie om de onderste steen boven te krijgen. Een commissie zag Zalm niet zitten. Dat is onacceptabel voor de verzekeraars. Die zijn nu evenmin blij. ,,Dit is dubbel werk. Wabeke en Du Perron bezitten al veel onderzoeksmateriaal. We zullen ons beraden, meldde gisteren Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Bron: Algemeen Dagblad 8 februari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief