Verzekeraars vragen slachtoffers woekerpolis van claims af te zien
Verzekeraars Terwijl schadeclaims namens tienduizenden gedupeerden van woekerpolissen worden voorbereid, vragen verzekeraars deze polisbezitters per brief van alle aanspraken af te zien. Daarvoor waarschuwt de Vereniging Eigen Huis vandaag al haar leden.


De branchevereniging strijdt met verzekeraars om een collectieve schadevergoeding voor de polissen die door hoge kosten nauwelijks rendement hebben. Als verzekeraars het opgebouwde bedrag van deze polissen uitkeren, vragen zij klanten voor 'finale kwijting te tekenen. Door hun handtekening te zetten, verliezen de bezitters van beleggingspolissen evenwel alle rechten op een vergoeding, stelt de Vereniging Eigen Huis, die vindt dat verzekeraars daarover openheid aan de klanten moeten geven.


Rancuneus

De verzekeraars deden gisteren hun beklag bij demissionair minister Zalm (Financien) over professor Alfred Oosenbrug, die de misstanden rondom de beleggingsverzekeringen onderzoekt. Hij zou volgens bronnen in de verzekeringswereld bekend staan als enorm rancuneus.


Mochten de verzekeraars hun bezwaren tegen professor Alfred Oosenbrug overeind houden als zou hij partijdig zijn, dan zal een Kamermeerderheid van PvdA, CDA en SP de minister van Financin om een onafhankelijk onderzoek vragen. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende fracties in de Tweede Kamer.


Zeuren

De verzekeraars moeten niet zeuren, stelt PvdA-Kamerlid Staf Depla. f Oosenbrug f een onafhankelijke commissie zal onderzoek doen. Een gekleurd onderzoek mag best. Uiteindelijk oordeelt de Ombudsman of er daadwerkelijk iets mis is met de diverse polissen.


Zijn CDA-collega Elly Blanksma zou het kwalijk vinden als de verzekeraars niet meewerken met Oosenbrug. Er zjn gewoon misstanden. Blijkbaar is er zwaarder geschut nodig om deze zaak in goede banen te leiden, is haar oordeel. De verzekeraars volhardden gisteren in hun weigering mee te doen aan het onderzoek van Oosenbrug en wachten de reactie van Zalm af. Met Oosenbrug houd je de kans op belangenverstrengeling omdat hij al voor de consumentenorganisaties werkt, motiveert de woordvoerder van Fortis ASR het verzet.


Zalm, die morgen met de consumentenorganisaties in gesprek gaat, wilde gisteren niet reageren.


Oosenbrug is gevraagd de polissen te onderzoeken door de Vereniging Eigen Huis, de VEB en de Consumentenbond. De Kamer vroeg Zalm vorige week Oosenbrug te ondersteunen. De hoogleraar kan vervolgens gedocumenteerde zaken per polis aanleveren aan de Ombudsman, die uiteindelijk een oordeel velt.

Bron: Overgeld.nl 13 februari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief