Verzekeraars geven klanten met beleggingspolis tekst en uitleg
beleggingspolis AMSTERDAM - De verzekeraars in ons land gaan al hun miljoenen klanten aanschrijven met tekst en uitleg over de beleggingsverzekeringen die zij gekocht hebben. In totaal gaat het om zon 6,5 miljoen polissen, waar recent onrust over is ontstaan. Ook komt er een grote voorlichtingscampagne.


Alle klanten krijgen tot op de cent nauwkeurig voorgerekend welke kosten er en waarvoor in rekening worden gebracht, hoeveel provisie er wordt afgehouden en wat de waarde van de polis is als de klant er voor het einde van de looptijd van af wil. Daar bestaat nu nog te veel onduidelijkheid over, zo concludeerde onlangs de speciaal ingestelde commissie-De Ruiter.


Een megaoperatie, vergelijkbaar met de invoering van het nieuwe zorgstelsel, zegt Hennie Zoontjes van het Verbond van Verzekeraars. De kosten van de operatie worden geschat op enkele tientallen miljoenen euros, onder andere voor het inhuren van extra personeel en het precies in kaart brengen van de bestaande polissen. Uiterlijk begin 2008 hebben alle klanten het beloofde overzicht in huis.


De verzekeraars hopen met deze actie de instelling van een speciale commissie door minister Zalm (Financin) te voorkomen, omdat ze vrezen dat daar een algemene schadevergoeding uit zal rollen. De branche voelt daar helemaal niets voor en wil elk probleem apart bekijken en zonodig zelf repareren. Bovendien zal zon commissie alleen maar vertragend werken omdat iedereen op de uitkomst gaat zitten wachten, menen de verzekeraars.


Zalm meldt vandaag aan de Kamer of hij een commissie instelt, maar de liberaal lijkt er weinig voor te voelen.


Als verzekeraars en consumentenorganisaties het niet eens worden over de taak van zon commissie, is de instelling ervan immers niet zinvol. De toezegging van verzekeraars om een oplossing te bieden voor schrijnende gevallen, is dan ook waarschijnlijk voldoende om Zalm tevreden te stellen.

Bron: Telegraaf 19 januari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief