Veel huishoudens hebben betalingsachterstanden
betalingsachterstanden DEN HAAG - Tussen de 101.000 en 158.000 huishoudens hebben te kampen met betalingsachterstanden. Het gaat dan om achterstanden bij het aflossen van leningen of hypotheek of bij het betalen van rekeningen voor gas, water of elektriciteit.


Dat blijkt uit onderzoek dat staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Die vroeg eerder om inzicht in het aantal huishoudens dat problematische schulden heeft of het risico loopt deze te krijgen.


Die exacte cijfers zijn niet beschikbaar, daarvoor volgt verder onderzoek, zo kondigt Aboutaleb aan. Wel is er meer duidelijkheid over de achtergronden. Zo hebben de betrokken huishoudens vaker een vrouw als hoofdkostwinner en meerdere kinderen. Ook zijn het relatief vaak noudergezinnen.


Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna een op de drie al eerder te maken had met betalingsachterstanden. Een kwart heeft deze met professionele hulp opgelost. Driekwart van de huishoudens heeft een schuld van minder dan 5000 euro.

Bron: Algemeen Dagblad 26 maart 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief