Snelle oplossing voor beleggingspolis
beleggingspolis De Consumentenbond dringt aan op een snelle oplossing voor de ophef rond dure en onduidelijke beleggingsverzekeringen. Die moet komen van een op te richten staatscommissie.


Komt die er niet, dan zullen de rechtszalen wederom verstopt raken met klagende beleggers. We zullen onze leden moeten adviseren om naar de rechter te stappen. Dat gaat weer jaren duren, verzuchtte beleidsmedewerker Rob Goedhart gisteren.


Van groot belang is ook dat verzekeraars snel inzicht in de kosten van de polissen geven. Pas dan wordt duidelijk of deze kosten onredelijk hoog zijn geweest. Dat zal niet bij alle polissen het geval zijn, stelt Goedhart. Zolang die inventarisatie niet gebeurt, is het volgens hem lastig in te schatten voor hoeveel consumenten gecompenseerd moeten worden.


Waar daadwerkelijk te hoge kosten in rekening zijn gebracht, zou het per polis wel eens om 'een paar duizend euro' kunnen gaan. In totaal staan er 6,5 miljoen van deze verzekeringen uit, stelt Goedhart fijntjes. Inmiddels hebben zich 60.000 ontevreden consumenten gemeld bij verliespolis.nl, een samenwerking van onder meer de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis.


Een tegengeluid kwam gisteren meteen van Piet Moerland, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken. Consumenten zouden zich beter moeten informeren als zij een financieel product aanschaffen. Mag er niet een eigen verantwoordelijkheid van de consument worden verwacht? aldus Moerland.

Bron: Overgeld.nl 17 januari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief