Rabobank sterker in hypotheken
hypotheken UTRECHT - De Rabobank heeft zijn positie als grootste hypotheekverstrekker verder weten te versterken.


De marktleider had vorig jaar net iets meer dan een kwart van de markt (25,5 procent) in handen, zo blijkt uit de gisteren gepresenteerde jaarcijfers van de coperatieve bank. Het rendement op hypotheken staat wel onder druk; door de zware concurrentie. Een hypotheek is een van de belangrijkste manieren voor banken om nieuwe klanten langdurig aan zich te binden.


De Rabobank Groep zag zijn nettowinst afgelopen jaar stijgen met 13 procent tot 2,3 miljard euro, mede dankzij lagere belastingen. De totale inkomsten over 2006 namen met 7 procent toe tot 10 miljard euro. De kredietverlening steeg, dankzij het grote aantal hypotheken dat in Nederland werd afgesloten, met 17 procent tot 324,1 miljard euro. Ook vertrouwden consumenten 4 procent meer spaargeld toe aan de Rabobank. Die groei kwam vooral op het conto van internationale internetspaardiensten. Nederlandse consumenten zijn meer gaan besteden en meer gaan beleggen, aldus bestuursvoorzitter Bert Heemskerk.


Hij maakt zich geen zorgen over de huidige beurscorrectie. De markten lijken goed te werken en zullen hun weg omhoog weer weten te vinden, aldus de Rabo-topman. Heemskerk introduceerde tijdens de presentatie van de jaarcijfers de eerste 'groene' creditkaart van de Rabobank, waarvoor wordt samengewerkt met het Wereld Natuur Fonds. ,,Al onze 1,1 miljoen leden kunnen deze kaart gratis krijgen'', aldus Heemskerk. ,,Dit is pure natuurwinst. Het is geen bomen planten als aflaat'', zei Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuur Fonds, die het eerste exemplaar kreeg.


De CO2-uitstoot die voortvloeit uit aankopen met de kaart wordt uitgerekend en door de Rabobank afgekocht. Dat geld gaat naar energieprojecten, met name in ontwikkelingslanden. De bank gaat in april ook een zogenaamde klimaathypotheek aanbieden, die energiezuinige investeringen in een woning stimuleert via een korting op de hypotheekrente. Heemskerk kondigde verder aan dat Rabobank een databank voor schone technologie heeft opgezet, die een toonaangevende rol moet gaan vervullen op het gebied van milieuonderzoek.

Bron: Nederlands Dagblad 7 maart 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief