Rabobank helpt starter door deel woning te kopen
Rabobank Rabobank investeert in starters op de woningmarkt door deels eigenaar te worden van het nieuwe huis. Op die manier kunnen starters gemakkelijker een woning kopen. Als de klant meer gaat verdienen kunnen ze op termijn het resterende deel van de bank kopen.


Voor starters wordt het steeds moeilijker om een woning te kopen. Afgezien van de enorme prijsstijgingen van de afgelopen jaren, kunnen consumenten sinds het begin van dit jaar minder hoge hypotheken krijgen. In sommige gevallen is de maximaal te verkrijgen hypotheeksom teruggevallen met 15 procent. Voor starters is het steeds moeilijker een woning te kopen, aldus bestuurslid Piet van Schijndel. Dit is een serieus probleem, waar Rabobank een voordeel mee kan halen.


Hoe groot het aandeel is dat de bank in een huis De coperatieve bank uit Utrecht begint dit jaar met dit project. Het risico dat de huizenprijzen in Nederland dalen, zoals nu in de Verenigde Staten, is volgens Van Schijndel klein. Nederland is een klein land, met weinig grond en veel wettelijke procedures. Het geringe aanbod blijft en dus zullen de huizenprijzen niet significant dalen.


Het bestuurslid stelt dat het voordeel groter is. Door een hypotheek te verstrekken binden we de koper voor langere tijd aan de Rabobank.


De Rabobank kwam drie jaar geleden al met de generatiehypotheek voor starters. Een hypotheekvorm waarbij ouders mededebiteur en dus mede-aansprakelijk zijn. De nieuwe hypotheekvorm is een stapje verder. Het vooral bedoeld voor starters van wie de ouders niet kunnen bijspringen.


De hevige concurrentie op de hypotheekmarkt zette de inkomsten van de Rabobank vorig jaar onder druk. Daardoor is er met hypotheken moeilijker geld te verdienen. Het marktaandeel van Rabobank steeg vorig jaar wel met 2,5 procentpunt tot 25 procent. Rabobank is daarmee marktleider in Nederlandse hypotheken.

Bron: Overgeld.nl 8 maart 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief