Prijsvechter hypotheken rukt op
Prijsvechter ANTWERPEN - De grootste buitenlandse hypotheekverstrekker van Nederland, Argenta, wil Nederlanders binnenkort ook verzekeringen aanbieden.


Daarmee krijgen de Nederlandse banken en verzekeraars er een formidabele concurrent bij, want de verzekeringsbankier uit Belgi is een fanatiek prijsvechter.


De ambitieuze plannen van de bank voor het gezin werden gisteren bekendgemaakt bij de toelichting op het jaarverslag. Argenta boekte afgelopen jaar op de Nederlandse hypotheekmarkt een forse groei. De bank zag de verkoop van hypotheken met liefst negentig procent stijgen tot 4,8 miljard.


De bank boekte daardoor ten opzichte van de Nederlandse concurrentie flink terreinwinst. Het marktaandeel klom naar 4,6 procent. Die groei is opmerkelijk, want in Nederland zorgt de stijgende rente ervoor dat minder Nederlanders een hypotheek afnemen.


Argenta-directeur Marc De Moor wil sterk groeien met gebruik van Argentas geheime recept: lage tarieven. Nu neemt de bank nog plaats zes in op de hypotheekranglijst, maar als de verkoop zich zo explosief blijft ontwikkelen, denkt de bank op te stomen naar plaats vijf. ,,Ik sluit niet uit dat we SNS Reaal inhalen, aldus De Moor.


Tot nu toe is Argenta bekend vanwege de hypotheekleningen n de hoge tarieven bij de spaarrekeningen. ,,Gisteren hebben we de rente op onze Nederlandse internetspaarrekening opgetrokken naar 3,45 procent. Daarmee bieden we een van de hoogste spaarrentes aan, aldus De Moor. De bank telt in Nederland zon 100.000 klanten. Aangetrokken door de hoge rente openden 17.000 Nederlanders er een spaarrekening. Dat kan overigens alleen bij de tussenpersonen die Argenta gebruikt. Dit jaar wordt de internetrekening ook geschiktgemaakt voor verkoop en beheer van beleggingsfondsen. Argenta biedt dan niet alleen eigen beleggingsfondsen aan, maar ook fondsen van anderen.

Bron: Algemeen Dagblad 23 maart 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief