Onkunde bij verzekeraar
verzekeraar DEN HAAG - Verzekeraars en tussenpersonen weten soms zelf niet welke polissen ze hebben verkocht.


Wisselingen in het management, kennisgebrek bij personeel en de vele fusies en overnames in de branche zijn daar de belangrijkste oorzaken van. Dat zegt de Ombudsman Verzekeringen, mr. Jan Wolter Wabeke, in een interview met het AD vr zijn benoeming als bemiddelaar in de beleggingspolis-affaire.


Wabeke behandelde vorig jaar zesduizend klachten waarvan enkele duizenden over de veelbesproken beleggingspolissen. Diverse belangenverenigingen hebben inmiddels zeventigduizend klachten verzameld van gedupeerde polishouders. Verzekeraars zouden te veel kosten in rekening brengen, waardoor het rendement te laag is. Ook klagen de gedupeerden over de te slechte informatieverstrekking. Volgens advocaten zou het daarbij om woekerpolissen gaan.


Wabeke: ,,Ik vind het onthutsend als ik, de ombudsman, medewerkers van een verzekeraar moet uitleggen wat voor product ze hebben verkocht. Die kennis is er niet, want het is een beleggingsproduct van een andere maatschappij die ze ooit hebben overgenomen. Dan is er nog het probleem van de vele personeelswisselingen in het management. Voorheen had je mensen die lang werkten bij een verzekeraar.


Het Verbond van Verzekeraars herkent zich niet in de kritiek van Wabeke. ,,Herhaaldelijk heeft de verzekeringssector initiatieven ontplooid. We kwamen met de kreet Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Ook hebben we de commissie-De Ruiter benoemd en werkten we loyaal mee aan de financile bijsluiter, meent woordvoerder Zoontjes.

Bron: Algemeen Dagblad 25 januari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief