Onderzoek naar compensatie woekerpolis
compensatie De toekomstige ombudsman financile dienstverlening Jan Wolter Wabeke en de voorzitter van de geschillencommissie financile dienstverlening Edgar du Perron gaan bekijken of en hoe gedupeerden van beleggingsverzekeringen gecompenseerd moeten worden.


Dat doet het duo op verzoek van demissionair minister Zalm (Financin) nadat de commissie De Ruiter eerder aanbevelingen deed over de transparantie van de zogenoemde woekerpolissen. Daarmee is de door de verzekeraars gevreesde nieuw in te stellen commissie van de baan, maar komt er wel een oordeel van buitenstaanders over mogelijke schadevergoedingen.


Zalm stelt verder dat aanscherping van de bestaande regels wenselijk is. De komende maanden zal blijken op welke punten. Daarnaast zullen unit-linked fondsen aan dezelfde regels moeten gaan voldoen als beleggingsinstellingen wat betreft zorgplicht, transparantie en kosten. Eind vorig jaar onthulde de Telegraaf een tot dan toe geheim gehouden maar vernietigend onderzoek van toezichthouder AFM naar de transparantie van de polissen.

Bron: Overgeld.nl 19 januari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief