Ombudsman maant verzekeraars
verzekeraars DEN HAAG - De Ombudsman Verzekeringen, Jan Wolter Wabeke, heeft de verzekeraars gemaand sneller te werken bij het leveren van gegevens over beleggingspolissen.


Wabeke wil al over een paar weken via internet een lijst van alle in Nederland aangeboden beleggingspolissen publiceren, waarna de consument weet of hij een gewone beleggingspolis of toch een woekerpolis heeft.


De verzekeraars zouden volgens afspraak de gegevens over alle beleggingsverzekeringen die ooit zijn verkocht of worden verkocht aanleveren aan de Ombudsman.


Deze werkt via het vandaag officieel opgerichte, onafhankelijke klachteninstituut Kifid (Klachteninstituut Financile Dienstverlening). ,,Naar schatting gaat het om een lijst met zon duizend soorten polissen die we willen aanbieden op de website. Gepubliceerd worden de naam van het product, de periode waarin het verkocht is n de maatschappij die het aangeboden heeft.


Ook worden de productkenmerken getoond, zoals het kostenniveau, vertelt Wabeke die tot nu toe van slechts vijf verzekeraars de gegevens heeft ontvangen, terwijl Nederland enkele tientallen maatschappijen telt.


In Nederland zijn veel kopers van beleggingsverzekeringen geschrokken door de conclusie van toezichthouder AFM dat de beleggingsverzekeringen te vaak te hoge kosten hebben en daardoor te lage rendementen bieden. Veel mensen weten echter niet of ze een verkeerde polis hebben.


De publicatie van een compleet overzicht moet ze een handje helpen. Met die gegevens in de hand kan de ontevreden koper naar zijn verzekeraar of tussenpersoon stappen en een schadevergoeding eisen.

Bron: Algemeen Dagblad 1 april 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief