Kan je hypotheekschuld overhevelen naar vakantiehuis
hypotheekschuld Mijn vrouw en ik zijn in het bezit van 2 woningen. Een hoofdverblijf waarop een hypotheek rust en een zomerhuis , geheel vrij en wordt niet verhuurd. Dit zomerhuis valt dus in box 3.


Door de wet Hillen heb ik geen aftrek meer van rente, deze is namelijk net zo hoog als het forfait. Nu is mijn vraag of ik de hypotheekschuld over kan zetten (via de notaris) naar mijn zomerhuis, zodat het vermogen verminderd wordt.


Uw oplossing gaat niet werken: de fiscus kijkt naar het oorzakelijk verband tussen het aangaan van de lening en uw woonhuis. De nieuwe lening zou bij u gewoon als vervangende lening gezien worden voor de oude. Dat de hypotheek dan op uw zomerhuis rust maakt daarvoor niet uit.


Een alternatief heb ik wel: los de hypotheek af uit beleggingen of spaargeld. Na bijvoorbeeld drie maanden (liefst in het nieuwe jaar) neemt u een lening op met als zekerheid uw zomerhuis. Met het geld kunt u de beleggingen weer aanvullen. Het oorzakelijke verband is dan verdwenen en u bespaart zich de box 3 heffing.

Bron: Overgeld.nl 15 februari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief