Kamer later geinformeerd over verliespolis
geinformeerd Het ministerie van Financin heeft meer tijd nodig om de Tweede Kamer te informeren over hoe een onderzoek naar beleggingspolissen vorm gaat krijgen. Eerder beloofde demissionair minister Gerrit Zalm het parlement hierover begin deze week bij te praten. Maar die termijn is van de baan.


Een woordvoerder van Financin wist dinsdag zelfs niet of het deze week nog gaat lukken. We zijn nog volop in gesprek met alle partijen, aldus de zegsman. Het ministerie is in druk overleg met verzekeraars enerzijds en gedupeerden anderzijds, verenigd in de stichting Verliespolis. Het dossier lijkt op deze manier te worden overgeheveld naar de opvolger van Zalm, Wouter Bos. Donderdag wordt het nieuwe kabinet genstalleerd.


Financin overlegt al enige tijd met de belanghebbenden, op verzoek van de Tweede Kamer. Zalm had eerder laten weten lopend onderzoek ingesteld door Verliespolis, momenteel uitgevoerd door hoogleraar verzekeringseconomie Alfred Oosenbrug, met geld en middelen te gaan steunen. Na stevige kritiek daarop van de verzekeraars trok de minister dat voornemen in.


Commissie

Op dit moment ziet het ernaar uit dat er een commissie wordt ingesteld om het onderzoek naar de polissen te leiden. Zalm heeft stichting Verliespolis, consumentenpartijen en verzekeraars opgedragen te zoeken naar een compromis over de voorwaarden waaronder dat gaat gebeuren. Zo is nog niet bekend wie het onderzoek gaat uitvoeren.


De bedoeling is dat de commissie bevindingen doorspeelt aan de Ombudsman, die op zijn beurt oordeelt of een bepaalde polis wel deugt. Zalm bepaalde eerder al dat er zo'n Ombudsman wordt aangesteld.


De onrust rondom de zogenoemde woekerpolissen kwam vorig jaar flink op gang. Toen liet de Autoriteit Financile Markten (AFM) zich kritisch uit over bepaalde financile producten. Hoge verborgen kosten zouden het rendement drukken.

Bron: Overgeld.nl 20 februari 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief