Is elke geldlening voor aankoop huis aftrekbaar
geldlening Ik heb mijn dochter geld geleend om haar een huis te kunnen laten kopen. Ik wil dat dit als hypotheek wordt gezien zodat zij de rente die ze mij betaalt als aftrekpost kan gebruiken. Is een schriftelijke overeenkomst voldoende of moet hier een notaris ingeschakeld worden?


Wanneer uw dochter geld leent voor de aankoop van haar huis (of dat nu van u is, van de bank of via een persoonlijke lening (niet verstandig maar het mag wel), dan is de rente die zij over deze lening betaalt aftrekbaar. Zij hoeft daar niet voor naar een notaris.


Ik begrijp dat het voelt alsof u uw dochter een hypotheek gegeven heeft, maar dat is niet zo. U heeft haar geld geleend voor de aankoop van een woning. Bij een hypotheek gaat het erom dat wanneer de lener niet terugbetaald, degene die het geld uitgeleend heeft het huis kan verkopen zonder tussenkomst van de rechter. Dat heet het recht van parate executie.


U heeft uw dochter geld geleend voor de aankoop van haar woning, zonder daarbij het recht van parate executie bedongen te hebben (dat zou namelijk inderdaad bij een notaris vastgelegd moeten worden). De rente op zo'n lening is bij uw dochter aftrekbaar.

Bron: Overgeld.nl 30 maart 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief