Florius mengt zich in hypotheekoorlog
hypotheekoorlog AMERSFOORT - ABN Amro-dochter en verstrekker van hypotheken Florius wil terrein veroveren in de vechtmarkt voor hypotheken.


Florius, de nieuwe naam van het voormalige Bouwfonds Hypotheken, hoopt met het aanbieden van nieuwe producten voor starters het marktaandeel te vergroten van 3 naar 5 procent. Dat zegt Florius-directeur Paul van der Meijs desgevraagd.


Daarmee wil de bankdochter een plaats veroveren in de top-5 van grootste verkopers die traditioneel wordt aangevoerd door grootmacht Rabobank. Of de plannen van Florius slagen, is de vraag.


De concurrentie op de hypotheekmarkt is moordend, terwijl de vraag naar woningleningen daalt. Opvallend is dat momenteel buitenlandse banken zoals het Belgische Argenta of de Bank of Scotland steeds meer terrein wegkapen van de gevestigde Nederlandse banken.


Een prijsvechter zal Florius niet worden, aldus Van der Meijs: ,,We zullen nooit rentetarieven aanbieden op een absoluut bodempeil, maar we zitten scherp achter de prijsstunters.


Ondertussen is de hypotheekverstrekker zorgvuldiger geworden in de communicatie met de klant. Dat is het gevolg van de woekerpolisaffaire en nieuwe wetgeving. ,,We hebben geen verplichte winkelnering bij het kiezen van beleggingsfondsen. Je kunt bij ons ook kiezen voor de fondsen van de concurrentie. Daarnaast geven we per risicoprofiel voortaan prognoserendementen op basis van het historische verleden, zegt Van der Meijs.


Florius mengt zich vandaag in de hypotheekstrijd met een reclamecampagne om de nieuwe naam te promoten. De campagne richt zich op consumenten, maar ook op de tussenpersonen, want de bankdochter verkoopt de hypotheken alleen via de intermediairs.


ABN Amro heeft een aantal jaren geleden het toenmalige Bouwfonds in het geheel overgenomen. De bank heeft echter besloten dat vastgoed niet tot haar kernactiviteiten behoort. Daarom werden enkele onderdelen van het Bouwfonds, onder meer de vastgoedfinancieringstak en de projectontwikkelaar, verkocht aan respectievelijk de concurenten SNS Reaal en de Rabobank. Voor die verkochte onderdelen heeft de bank in totaal 1,7 miljard euro gekregen. Om de verschillende activiteiten goed uit elkaar te houden heeft ABN Amro gekozen voor een andere naam voor de voormalige Bouwfonds Hypotheken.


Florius is het vierde hypotheekmerk van ABN Amro. Andere merken die de bank voert zijn ABN Amro Hypotheken, MoneYou en MNF Bank. De bank bekleedt met deze merken samen, volgens eigen zeggen, de derde positie op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Bron: Algemeen Dagblad 18 maart 2007


Hypotheek Nieuws


Hypotheek met fulltime baan in buitenland.
Maandag populairste zoekdag voor financiele producten.
Maximale hypotheek op basis van de nieuwe gedragscode.
Net niet genoeg inkomen voor een koopwoning.

Actueel

Hypotheekarchief